Китайски учен задържан в Лос Анджелис за шпионаж

Офицерът от китайската армия бил нает от военна лаборатория
12 юни 2020 11:07, Елка Василева
19
Китайски учен задържан в Лос Анджелис за шпионаж
Снимка: архив, БГНЕС

Китайски учен, заподозрян в шпионаж, е задържан в Лос Анджелис тази седмица, докато се опитвал да напусне САЩ, предаде АФП.

Син Ван е арестуван на 7 юни, докато се готвел да се качи на самолет за Тянцзин, Китай, съобщиха прокуратурата в Сан Франциско и ФБР.

Властите уточниха, че Ван е влязъл в САЩ през март 2019 г., представяйки се за медик-изследовател, които иска да направи проучване в Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Всъщност, заявяват официални лица, той признал при разпит на летището, че е офицер от китайската армия и е нает от военна университетска лаборатория.

Ван заявил още, че е инструктиран от началниците си в Китай да наблюдава оборудването на лаборатория в Калифорнийския университет и след това да докладва как да бъде пресъздадено в родината му, предаде БНР. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студента война свърши преди 30+ години, но американците още живеят в 20 век.Иначе претенциите им до небесата.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е по какво я пращат информацията ако има такава?по водопровода ли? то оборо е ясен с 40млн. хайлази-безработни- докъде ще стигне. няма нужда от шпиони. нещо визи или зелени карти предлагат ли?пръв ще съм!
13
0
 
3
 
! Отговори
Toto преди 3 години
Повече от половината китайски студенти които учат в щатските университети и после стажуват в големи компании се занимават с шпионаж. Всеки ден след работа изпращат гигабайти информация в Китай.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кво ще им шпионира? колко хора спят под мостовете или на кои реки?краварските месари тая год. ако са загубили 20млрд. долара догодина ще олекнат с 200млрд. и не щото са станали вегетарианци а щото китай спира вноса на свинско от обора. а като спре и вноса на соя и царевица тромпа тряба го обесят надолу с главата кат мусолини
11
1
 
6
 
! Отговори
Стана сакатлък преди 3 години
Още един подполковник от китайското военно разузнаване ще пропусне шанса да стане полковник...
10
0
 
8
 
! Отговори
Китайците крадат преди 3 години
Нищо ново.
9
2
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Долна лъжа и инсинуация, целяща да навреди на братски комунистически Китай!Комунистите не шпионират!Всички разработки в Китай, както и в Русия са плод единствено на гения на учените им!Венсеремос другари!П. П. И да не забравите - дръжте парите си единствено в рубли и юани!
8
6
 
4
 
! Отговори
Научен шпионаж преди 3 години
Най-вероятно е изследвал най-новите достижения в оформянето на междусиликоновата долина при по-надарените калифорнийски студентки със сложна мегапикселова апаратура и 5G.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същият начин от Англия е откраднат Корона вируса и е занесен в Китайска лаборатория. Откъдето го изпуснаха и си *** макята свето. Китайци не трябва да се допускат до лаборатории.
6
4
 
7
 
! Отговори
ПЪЛНА УМНОСТ 4 преди 3 години
Нали разбиркаш,че не всичко протича както ти си го гледкал по холивудски екшъни?!Какво се правиш на умен или недоверчив?!Нали не си мислиш,че са разговаряли с него на чай от жасмин и на гвандунско наречие на китайския,че да му е по лесно?!Още от виетнамската война се знае,че ЦРУ и ФБР разполагат с наркотици,които поставени венозно,те карат да пееш като пролетно пиленце!Така,че не се прави на по умен от Папата!!
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия няма как да бъдат суперсила при положение, че всичко почти им е крадено от чужди сили.
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното доказателство, че след компаса и барута китайците не са изобретили нищо, ако не смятаме covid-19.
3
11
 
14
 
! Отговори
Пълна глупост преди 3 години
Виждаш ли ти, те на летището го спрели, попитали и той си казал. Да бе, една мисирка казала. Офицер, нает от военна университетска лаболатория - те там военните си ги наемат както им дойде. И изпратен да гледа с рентгеновите си очи, да бръкне с поглед във всяка една машина и после по записите в главата му да ги пресъздадат китайците. Извинявайте, но всичкото това е голяма глупост
2
1
 
7
 
! Отговори
Ахаа преди 3 години
Ша бягаш, а.. !
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чист расизъм! Да се организират нови митинги с надслов "Не мога да пътувам"